Umbrija i Južna Toskana

03.05. crtica 6d/3n crtica Icon bus crtica od 149 €

ARECO, MONTEPULCIANO, PIENZA, PERUĐA I ASSIZI

 

Vodimo Vas u najživopisniji I najromantičniji deo Italije – južna Toskana I Umbrija. Obilazak počinjemo južnom Toskanom, idemo najpre u etrurski gradić u kome je snimljen film ,,La vita e bella” – Areco I dalje nastavljamo do jedne od najlepših banja Italije – Chianciano terme. Putovanje nas dalje vodi u srednjovekovni I renesansni gradić – Montepulciano, potom u Pienzu, dva bisera smeštena izmedju toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama.  Iz južne Toskane idemo u Umbriju, obilazimo njen glavni grad – Perudju i nakon toga nastavljamo prema gradiću Sv. Franje – Assiziju.

                                                                                                 TERMIN PUTOVANJA          CENA ARANŽMANA        SPECIJALNA PONUDA
                                                                                                  03.05 – 08.05.2017.                     159 €                      149 €

 

Dan 1. BEOGRAD

Polazak  iz Beograda u večernjim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti…
Dan 2. ARECO – CHIANCIANO TERME
Preko regija Furlanija, Veneto, Emilia – Romanja, dolazak u Toskanu u prepodnevnim satima. Odlazak do gradića Areco, rodni grad Frančeska Petrarke. Po dolasku šetnja gradom : Piazza Grande – trg koji datira iz 13.veka, poznat je i po scenama iz filma „La Vita e Bella“, Vazarijeva Loggia, Duomo – predivno gotičko zdanje posveceno Sv. Donatu, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća. Slobodno vreme sve do polaska prema Chianciano termama. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju, uživanje i odmor u jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
Dan 3. CHIANCIANO TERME –  MONTEPULCIANO (FAKULTATIVNO) I PIENCA (FAKULTATIVNO) – CHIANCIANO TERME
Doručak. Slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Montepulciano I Piencu. Montepulciano je svedok tri čuda I zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja ovog grada. Nakon posete hramu obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale. Slobodno vreme sve do polaska prema Pienci, rodnom gradu pape Pia II, koji ga obnavlja I gradi u stilu renesanse. Po dolasku razgledanje grada: Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo Borgia, Palazzo Piccolomini. Slobodno vreme, tokom kojeg preporučujemo da probate ovčiji sir, lokalni proizvod po kome je ovaj grad, izmedju ostalog, poznat. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
Dan 4. CHIANCIANO TERME – PERUDJA (FAKULTATIVNO) I ASSIZI (FAKULTATIVNO) – CHIANCIANO TERME
Doručak. Slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Perudju I Assizi. Perudja je prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ ( poljupci iz Perudje). Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, srednjovekovna palata Priori, Duomo San Lorenco, mermerna fontana Madjore, Trg Republike I corso Vannucci…Slobodno vreme sve polaska prema gradiću Assizi. Po dolasku šetnja gradom, obilazak bazilike Sv. Franje, osnivača franjevačkog reda I nakon toga slobodno vreme. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5. CHIANCIANO TERME – OUTLET VALDICHIANA
Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela I polazak prema Outletu – Valdichiana ( http://www.valdichianaoutlet.it/en/home ). Slobodno vreme za kupovinu ( u trajanju od 2h). U dogovoreno vreme polazak prema Srbiji. Vožnja preko severne Italije, Slovenije I Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti…
Dan 6.  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.
BROJ MESTA PO SPECIJALNOJ PONUDI JE OGRANIČEN.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
 • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Chianciano termama,
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
 • obilazak gradova prema programu putovanja,
 • usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
 • troškove organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 709,00 dinara, od 19 do 70 godina 1.062,00 dinara i od 71 do 86 godina 2.127,00 dinara,
 • Fakultativne izlete:
 • Montepulciano I Pienca – 25€,
 • Perudja I Assizi – 25€.
 • Obaveznu boravišnu taksu u Chianciano termama – plaća se na recepciji hotela – 1€ po osobi po danu za hotel 3*,
 • individualne troškove putnika.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate,
ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati,
gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja,
čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja,
platnim karticama: VISA, Master, Maestro i American Express,
na rate platnim karticama Banke Intesa i Diners Club karticama: (važi samo za uplate u poslovnici Calypso Toursu),
cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

POPUSTI I DOPLATE:

doplata za jednokrevetnu sobu – na upit.

 

SMEŠTAJ U OPISANIM  HOTELIMA (UKOLIKO U NJIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA):
Hotel Elena 3* – http://www.elenahotel.it/ ; Hotel Elena se nalazi u blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon, mini-bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Patria 4* – http://patria.barbettihotels.it/it/hotel-patria-chianciano-terme ;Hotel Patria je smešten u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Mediterraneo 4* – http://www.hotelmediterraneo-chiancianoterme.it/index.php?section=home ;Hotel Mediterraneo se nalazi u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 48. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

NAPOMENE:
Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali.
U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

 

Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa

 

ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA
Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi

 

Cenovnik br.1 od 23.11.2016.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine.

Turistička agencija Plana tours nastupa u svojstvu posrednika. Organizator putovanja je turistička agencija Calypso Tours International, licenca OTP br. 226/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja

JELEN TRAVEL OTP 21/2015 nastupa u svojstvu posrednika u putovanju