Solun - Thessaloniki


Solun ili Tesaloniki, drugi je po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. U upravnim granicama grada Soluna živi oko 370 hiljada stanovnika, ali „Velikom Solunu“ (šire gradsko područje), koji se sastoji od 16 gradskih i prigradskih opština, živi 1.104.766 žitelja ili svaki drugi stanovnik Periferije Središnja Makedonija. Gravitaciono područje grada obuhvata oko 3-4 miliona stanovnika severne Grčke. Grad je poznat kao velika luka i sajamski centar. U gradu se održava i najveće bijenale grčke dijaspore.

LOKACIJA I OPIS HOTELA: Hotel Metropolitan 3* u Solunu se nalazi u centru Soluna. U ponudi ima restoran, bar i klimatizovan smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom. Solunska Bela kula udaljena je 1 km. Sve sobe u hotelu Metropolitan nude TV sa satelitskim kanalima. Opremljene su mini-frižiderom i fenom za kosu. Besplatan toaletni pribor takođe je obezbeđen. Dan u hotelu možete započeti doručkom na bazi švedskog stola, koji obuhvata izbor toplih i hladnih jela lokalne i internacionalne kuhinje. U hotelskom restoranu pripremaju se ručak i večera, dok se pića služe u baru M smeštenom u prizemlju. Hotelski poslovni Recepcija radi non-stop, a na raspolaganju vam je i hotelski salon. Na tek nekoliko metara od hotela nalazi se autobuska stanica sa polascima za centar Soluna, gde možete posetiti brojne prodavnice i kafe-barove. Hotel je udaljen 5 km od Železničke stanice u Solunu i 7 km od Međunarodnog aerodroma Makedonija.

 


29.12.-03.01.2018.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN (29.12.2017.) MESTO POLASKA – Polazak iz Beograda, Niša u večernjim satima…. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2. DAN (30.12.2017.) SOLUN – Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska u tržni centar Cosmos. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. DAN (31.12.2017.) SOLUN – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i pripremu za odlazak na doček Nove godine. Noćenje.
4. DAN (01.01.2018.) SOLUN – METEORI – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete Meteorima. Dolazak u živopisni gradić Kalambaka, koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak jedne od „fabrike ikona“ u podnožju Meteora. Slobodno vreme za odmor. Odlazak na Meteore koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Poseta manastirima na Meteorima – „lebdećem kamenju“, koji su pod zaštitom UNESCO-a i sa pravom ih mnogi nazivaju osmim svetskim čudom. Panoramski obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam…), sa posetom jednom od manastira. U poslepodnevnim časovima polazak ka Solunu. Slobodno vreme. Noćenje.
5. DAN (02.01.2018.) SOLUN – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju.
6. DAN (03.01.2018.) SRBIJA – Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
• 30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do polaska ili u mesečnim ratama odloženo, čekovima građana ili administrativnom zabranom, zaključno sa 15.04.2018. po prodajnom kursu Aik banke na dan deponovanja čekova (10 dana pre početka putovanja).

POPUSTI I DOPLATE:

POPUSTI:
– 1 dete od 2-10 godina u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobi: ostvaruje popust od 40% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelu);
– 1 dete od 2-10 godina u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu);
– dvoje dece od 2-10 godina u 1/3 sobi: ostvaruju popust od po 25% (imaju sedišta u autobusu, dele krevet u hotelu);
– dvoje dece od 2-10 godina u 1/4 sobi: ostvaruju popust od po 10% (imaju sedišta u autobusu, ima krevet u hotelu);

UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ – 10 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio/video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr.tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
• smeštaj u hotelu Metropolitan 3* u Solunu, na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama;
• panoramsko razgledanje po programu putovanja i obilazak Zejtinlika;
• usluge turističkog vodiča – pratioca;
• troškove organizacije i vođenja program

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja;
• ulaznice za lokalitete predviđene programom i fakultativne izlete;
• odlazak u tržni centar Cossmos – 5€
• izlet do Meteora 25€
• individualne troškove putnika.

Organizator putovanja je turistička agencija Jelen Travel, licenca OTP 21/2015 izdata od Agencije za privredne registre od 13.05.2015. godine.. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jelen Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.