Beč - Vienna


Beč. Grad valcera, umetnosti, kulture ….Prestonica jedne od najznačajnijih evropskih imperija, danas glavni grad Austrije. U istorijsko – kuturnom osvrtu, grad začet u prvom veku nakon Hrista, kao utvrđenje Rimljana. Iz današnje perspektive grad u kome se putuje kroz vreme, gde nema ostatka ruševina već živa slika imperijalnog baroknom raskoša. Dovoljno je da pomenemo dvorove Hofburg i Šenbrun, palatu Belvedere, katedralu Svetog Stefana, Karlovu crkvu, značajan broj parkova, trgova, opera, teatara…Grad u kome se rađala istorija, entuzijazam i kulturno stvaralaštvo i koji se obavezno vezuje za imena poput Mocarta, Betovena, Hajdna i Štrausa…


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (29.12.2017.) MESTO POLASKA – Polazak iz Niša u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN (30.12.2017.)OUTLET PARNDORF (www.designeroutletparndorf.at) – BEČ Dolazak u Austriju u jutarnjim satima. Po dolasku, svraćanje u OUTLET CENTAR – PARNDORF, tržni centar koji je sagrađen kao mali grad, sa kućama u tradicionalnom austrijskom stilu, parkovima, fontanama, trgovima i ulicama, pored 140 butika sa garderobom i obućom, postoje kafići i restorani i dečije igraonice, slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja ka Beču. Dolazak u Beč. Po dolasku panoramski obilazak grada: Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN (31.12.2017.) BEČ –Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog odlaska u Bratislavu – glavni grad Slovačke. Po dolasku panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, Jevrejska četvrt, Katedrala Sv. Martina, Stari trg, biskupska palata, palata Gaskalović, Staro mesto sa starom gradskom većnicom. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. (moguce je organizovati odlazak do OUTLET-a PARNDORF gde bi bilo slobodno vreme za novogodišnji shopping do povratka grupe iz Bratislave) Povratak u hotel, pripreme za odlazak u grad gde ćemo na nekom od mnogobrojnih gradskih trgova dočekati Novu 2018 godinu uz vatromet i kuvano vino. Organizovani povratak u hotel autobusom. Noćenje.

4. DAN (01.01.2018.)BEČ-DVORAC ŠENBRUN-BELVEDERE-HUNDERTWASER-repriza na Prateru–Doručak. Fakultatvni obilazak dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelepim parkom. Nakon obilaska dvorca Šenbrun slobodno vreme u gradu i … ili fakultativno obilazak dvorca Belvedere (Dvorac ili palata Belvedere predstavlja prostranstvo sačinjeno jednim od najlepših baroknih ansambla na svetu koje je okruženo prelepo uređenim parkovima i vrtovima. On je ujedno i jedan od najvećih atrakcija i zaštitnih znakova Beča. Njega čine gornji i donji Belvedere I već pomenuti parkovi i vrtovi. Ovo velelepno zdanje je izgrađeno u 18. veku za princa Eugena Savojskog u bečkom trećem becirku (bečka gradska opština), koju takođe nazivaju i Landstraße. Ona je predstavljala letnju rezidenciju, a izgradio je barokni arhitekta Johann Lukas, koji je bio miljenik princa Eugena. Princ je takođe doveo i venecijanskog kipra Đovani Staneti koji je bio desna ruka arthitekte Lukasa i bio je zadužen da osigura pravi italijanski kiparski doprinos) i Hundertwaser ( Zaigrani Hundertwasser jedan je od bečkih simbola. Najpoznatije njegovo ostvarenje u Beču jeste stambeni kompleks u četvrti Landstraße, prikladno nazvan Hundertwasserova kuća, odnosno Hundertwasserhaus.)

Nastavak dana i fakultativno repriza novogodišnje večeri u zabavnom parku Prater koji je najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posetiti brojne atrakcije – muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera – Rizenrad. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (02.01.2018.) BEČ-DUNAVSKI TORANJ –Doručak. Napuštanje hotela, polazak ka centru grada i dalje fakultativno ka još jednoj atrakciji Beča – Dunavskom tornju gde ćete uz kolače i kafu biti u mogućnosti da uzivate u prazničnoj panorami Beča. Posle obilaska Dunavskog tornja, polazak ka centru grada, kompletiranje grupe i u ranijim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Srbiju prema Nišu

6. DAN (03.01.2018.) SRBIJA – Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Kralj usluga.


ARANŽMAN UKLJUČUJE:

– prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
– smeštaj u hotelu 4* Das Sachsengang 4* , www.das-sachsengang.at ) na bazi 3 noćenja sa doručkom – švedski sto, u 1/2, 1/3 sobama,
– razgledanje prema programu,
– turistički vodič tokom putovanja


ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

– međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– fakultativni izleti,
– individualni troškovi putnika,

* CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (deca od 2-12 god imaju popust)
– obilazak Dunavskog tornja – 10€/5€ deca,
– obilazak dvorca Šenbrun – 20€/15€ deca,
– dvorac Belvedere I Hundertwaser – 5€,
– izlet do Bratislave – 15€
– repriza na Prateru – 5€
– odlazak u OUTLET PARNDORF – 10€