Bratislava

BRATISLAVA, AVIO 4 dana / 3 noći

INDIVIDUALNI POLASCI- avionski prevoz i smeštaj od 79 eur

Opis grada: Bratislava je glavni grad Slovačke, udaljena je samo 60 kilometara od austrijske prestonice Beča, i sve do početka Prvog svetskog rata ova dva grada bila su povezana električnim tramvajem. Ujedno ovo su geografski i dve najbliže prestonice u Evropi, a granice grada gotovo dostežu do same državne granice Austrije i Slovačke. Na istočnoj obali Dunava nalazi se istorijsko jezgro, stari deo grada, a na zapadnoj moderni i novi deo grada. Bratislava je oduvek bila važno kulturno sedište centralne Evrope, a taj uticaj se nije smanjio ni do danas, pa ovaj grad obiluje brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima.  Bratislava obiluje zdanjima sa elementima rokokoa, baroka i renesanse uključujući crkve, katedrale, zamkove i parkove. Grad je raznobijan. Predstavlja mešavinu stare i moderne arhitekture, a mostovi u oba stila krase Dunav koji kroz nju protiče.

screen-shot-2016-10-24-at-8-26-56-am

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.Cene iz tabele su u evrima, po osobi.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan NIŠ – BRATISLAVA

Dolazak na aerodrom “Konstantin Veliki” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje na let. Po sletanju na aerodrom u Bratislavi, individualan transfer do hotela. Smeštaj u hostel/botel/hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

2. – 3. dan BRATISLAVA

Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporučujemo vam da posetite čuveni zamak smešten na malom bregu sa prelepim pogledom na Dunav, gotsku katedralu Svetog Martina koja je ujedno najvažnija i najstarija katedrala u Bratislavi gde su se krunisali brojni mađarski kraljevi, naravno neizostavna je poseta restorana koji se naziva NLO zbog svoj jedinstvenog oblika letećeg tanjira koji se nalazi na novom mostu. U centru grada posetite staro jezgro grada, staro narodno pozorište izgrađeno u neo renesansnom stilu, crkvu svete Elizabete, gradsku kuću u kojoj se danas nalazi Gradski muzej a u vreme Božića na ovom trgu se održava Božićni sajam i mnoge druge znamenitosti koje čine Bratislavu jednu od najlepših prestonica centralne Evrope. Noćenje

4. dan BRATISLAVA – NIŠ

Napuštanje hotela. Individualan transfer na aerodrom. Polazak aviona za Niš. (Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Niš – Bratislava – Niš low cost avio kompanijom Ryann Air sa svim aerodromskim taksama
 • Ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm, maksimalne težine 10kg
 • Smeštaj u odabranom smeštajnom objektu na bazi 3 noćenja u prema objavljenom cenovniku hostel/botel sa uslugom noćenja sa doručkom (švedski sto)/hotel 3* sa uslugom noćenja sa doručkom (švedski sto)
  (hostel-višekrevetne spavaone sa zajedničkim kupatilom, botel-dvokrevetne kabine sa zasebnim kupatilom na brodu usidrenom na Dunavu, hotel-dvokrevetne sobe sa zasebnim kupatilom)
 • Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualan transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • individualno zdravstveno osiguranje
 • čekirani prtljag
 • obrok i piće na letu

NAPOMENA:

 • Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju najnižih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po najnižoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Kupovina avio karata se vrsi odmah pri uplati aranžmana. Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

DOPLATE:

 • za 1/1 sobu na upit
 • čekirani prtljag 15kg 16 eur po pravcu, 20 kg 23 eur po pravcu (plaća se prilikom rezervacije)

Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija.

U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

NAČIN PLAĆANJA:
Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit Banke na dan uplate, gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 4 mesečne rate.
Aranžman se mora platiti u celosti kako su individualni polasci u pitanju.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)


Hostel FREDDIE NEXT TO MERCURY


Adresa: Jelenia 4, Stare Mesto, 81105 Bratislava, Slovačka
Web: http://www.hostelbbf.sk/
Opis: Hostel Freddie next to Mercury je moderan hostel smešten na 10 minuta hoda od centra Bratislave. U ponudi ima letnju terasu i besplatan bežični internet. Sobe i višekrevetne spavaonice poseduju zajedničko kupatilo, čajnu kuhinju, TV i ormariće na zaključavanje. Hostel ima 2 salona u kojima se možete opustiti. Na raspolaganju vam je i perionica veša. Ujutru se služi doručak uz doplatu. Možete posetiti restorane udaljene 2 minuta hoda.Glavna železnička stanica u Bratislavi udaljena je 600 metara od objekta, a Autobuska stanica Karpatska 150 metara. Bratislavski dvorac udaljen je 2 km.


Hotel Botel MARINA


Adresa: Nabrezie Arm.Gen.L. Svobodu, Stare Mesto, 811 02 Bratislava, Slovačka
Web: http://botelmarina.sk/
Opis: Hotel Botel Marina je smešten na pristaništu ispod Bratislavskog dvorca na reci Dunav, na 8 minuta hoda od Starog grada. U ponudi ima besplatan bežični internet i novootvoreni bar Fenix sa muzikom uživo. Pored toga poseduje i restoran. Iz kabina se pruža lep pogled na dvorac ili Dunav. Svaka smeštajna jedinica poseduje spavaći deo, TV, mali frižider i sopstveno kupatilo.


Hotel HOLIDAY INN 3*


Adresa: Bajkalska 25/A, Ruzinov, 825 03 Bratislava, Slovačka
Web: http://www.holidayinn.sk/index.php?lang=uk
Opis: Holiday Inn Bratislava nalazi se na 10 minuta pešice od poslovnog centra Forum. Smešten je na pola puta između Starog grada i Aerodroma Bratislava, udaljenih 5 km. Autobusi koji saobraćaju do centra grada zaustavljaju se na 200 metara od objekta. Sve sobe su klimatizovane. Svaka smeštajna poseduje spavaći deo, pribor za pripremu čaja/kafe i flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Gosti mogu besplatno koristiti zatvoreni bazen, fitnes centar i saunu. Tajlandske masaže i teniski teren u okviru objekta na raspolaganju su uz doplatu. U restoranu Brasseria služe se jela slovačke i internacionalne kuhinje.


OTKAZ PUTOVANJA:
U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smeštaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smeštajni objekat. Kako se let realizije na low cost avio kompaniji refundacija tarife i taksi nije moguća. U slučaju smeštajnog objekta primenjivaće se penali koje propise sam smeštajni objekat.
Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih tarifa avio karata kod avio kompanije i low cost kompanija, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podlezu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

Takodje, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promene i refundacije. Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mesta, pismenim putem. Prigovori upućeni nakon odjave iz hotela, neće biti uzeti u razmatranje.

NAPOMENE U VEZI TRANSFERA:

Kako je individualan transfer u pitanju preporuka za putnike je da koriste gradski prevoz koji vozi do glavne železničke stanice u Bratislavi.
Autobusi: 61, 96.
Navedene informacije informativnog su karaktera.

OPŠTE NAPOMENE:

Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.

Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost .

Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme poletanja aviona.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

Maloletni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove.

Organizator putovanja Jelen Travel OTP 21/2015 od 13.05 2015
Polisa osiguranja za slučaj insolventnosti profesionalne i odgovornosti radi naknade štete br. 229062 od 25.01.2016