Plaže na Tassos-u

Na ovoj stranici naćićete sve informacije o najvažnijim i najboljim plažama koje se nalaze na ostrvu Tassos.


City Beach - Limenas


Blizu vile Meresi i hotela Lena

Gradska plaža je sasvim pristojna. Voda je čista i bistra. Na raspolaganju su vam ležaljke i suncobrani duž čitave plaže, koje možete da koristite ceo dan besplatno ukoliko naručite piće u nekom od obližnjih restorančića. Ako niste raspoloženi za plaćanje, možete da koristite brojne klupice u hladu drveća, kojeg ima na zadnjem delu plaže, ali i svoj peškir i suncobran.

Kako stići? Nalazi se u Limenasu, uz staru luku.

LokacijaTarsanas


Tarsanas je blizu vile Laluna.

Tarsanas je jako mala plaža sa prirodnim hladom, preslatkim kafićem, tavernom, skakaonicom.

Kako stići? Od nove luke u Limenasu se krene desno magistralom u pravcu Skale Rahoni, Prinosa… Nakon desetak minuta pešačenja, na samom izlasku iz mesta, na blagom uzvišenju, nailazite na tablu na kojoj piše „Tarsanas beach“. Kroz cvetni luk, betoniranom stazicom pored bele vile sa lepim dvorištem, spuštate se ka plaži i kroz još jedan cvetni luk izlazite na istu.

LokacijaMarble beach - Saliara & Vati


Obe plaže sa snežno-belim, mermernim šljunkom i tirkizno plavim morem.
Kako stići? Od Limenasa krenete ka kompleksu Makriamos. Na samom ulazu u taj kompleks postoji rampa. Pre same rampe videćete desno prašnjavi put koji vodi ka Saliari i Vati plaži. Krenite tim putem, kojim inače kamioni dovlače mermer. Gledajte na kilometar sat u autu, 3,5km (neki kažu 4,4km), bez skretanja i sa leve strane plažica. Put je dosta loš.

Do plaže Vati produžiti istim putem, proći uvalu gde se utovaraju brodovi i sledeća uvala je plaža Vati.

LokacijaGiola


Veoma neobicna stena, koja se nalazi posle Alyki plaže na južnoj strani ostrva.
Uvala koju je priroda napravila, je neverovatnog izgleda, i prava je avantura.

LokacijaSkala Potamia i Golden beach


Ogromna, 3km duga, urbana, peščana plaža, sa kristalno čistim morem, izuzetno dugim plićakom i ponekad sa talasima. Ima malo hlada.

Nije celom dužinom jednakog kvaliteta.U zaleđu su restorani, kafići, marketi, vile…, jer se mesta Skala Potamia i Skala Panagia nalaze uz plažu.

Kako stići? Od Potosa krenuti istočnom obalom, i voziti magistralom nekih 40km. Od ulaza u Skalu Potamia, pa sve do kraja 3km duge uvale, celom dužinom se prostire plaža.

LokacijaMakriamos


Uređen kompleks uz plažu. Dobro za porodice sa malom decom. Ulaz u kompleks u sezoni se plaća 3€ po osobi do 19h, a nakon toga je ulaz besplatan. Komplet od dve ležaljke i jednog suncobrana kosta 6e.

Kako stići? Od Limenasa je udaljena oko 2km. Izađe se na magistralu koja ide oko ostrva, ide se levo prema mestima Panagia, Potamia…, posle 1km se skrene sa magistrale levo, pa posle 500m desno put vodi na Makriamos.

LokacijaAliki


Plaža iz snova, koji se naglo ruše posle 13h. Dakle, prekrasna plaža, sa opojnim morem, predivnih nijansi plave i tirkizne, ali popodne nastaje velika gužva, nestaje hlad, a more se znatno zaprlja. Obavezno treba prepešačiti levim rtom do arheoloških nalazišta, jer je nagrada za naporno pešačenje i uspon po vrelom suncu – fascinantan prizor.

Mirna uvala – Jako lepa plaža, predivna za kupanje, ima lepih mesta za ronjenje, šetnju, izležavanje. Ima dosta restorana za okrepljenje.
Vetrovita uvala – Druga manja plaža, kada se kaldrmom spuštate dole sa magistrale skrećete levo. Sasvim je OK, ali samo leva strana te plaže. Sa desne strane je nekakvo blato, i niko se u tom desnom delu ne kupa. Ako plivate između obale i stene koja se vidi na toj plaži, doćićete do sledeće plaže, do koje se dolazi ili čamcem ili nekom stazom pešaka.

Kako stići? Od Potosa krenuti istočnom obalom i voziti 19,4km.
Što se tiče parkiranja automobila, najviše njih se parkira pored magistralnog puta, sa obe strane, a ima i onih koji se kaldrmom spuste do kampa uz vetrovitu uvalu, i tu ostave auto.

Gledano iz pravca Potosa, prvo nailazite na mirnu uvalu.

LokacijaGlikadi


Plaža hotela „Glikadi“. Simpatična, peščana, sa ležaljkama i suncobranima. Ulaz u vodu na nekim delovima dobar, na nekim sa krupnijim šljunkom.

Kako stići? 500m od plaže Four season na magistrali Limenas-Prinos, preko puta magistrale u odnosu na hotel „Glikadi“. Parking prostor postoji.

Lokacija