Normandija / Dvorci Loare / Paris

NORMANDIJA + DVORCI LOARE +PARIZ

O PUTOVANJU:  PERIOD  23.03.17 – 26.03.17, avionom.

Ovo će Vam putovanje uz Pariz približiti i one regije Francuske koje se retko pojavljuju u programima organizovanih putovanja u Srbiji. Putovanje je zanimljivo i onim putnicima koji su već bili u Parizu, ali žele da vide i ostale regije Francuske. Ako je ovo Vaše prvo putovanje u Francusku, moći ćete da dobijete jedan dobar i zanimljivi pregled kulture, umetnosti, istorije i prirodnih lepota jedne od najvećih I najlepših evropskih zemalja. Putovanje uključuje najzanimljivije regije Francuske osim područja Azurne obale i Provanse, za koja preporučujemo odvojena putovanja.

1. dan  BEOGRAD – PARIZ

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera „INFORMACIJA “ u 04.40h; Polazak aviona za Pariz u 06.40h – let JU 310; Dolazak u Pariz u 09.15h; Sastanak sa vodičem i polazak za Rouen, glavni grad donje Normandije. Razgledanje istorijskog jezgra grada: katedrala Notre Dame – trg Vieux Marche na kojem je Jovanka Orleanka spaljena na lomači – Ulica Gros Horloge (veliki satovi) – uske ulice starog grada sa preko 800 kuća sa drvenim gredama. U popodnevnim satima polazak ka obalama Lamanša gde će se obići mesta kao što su Honfleur i Deauville. Smeštaj u Caen-u ili okolini. Noćenje.

2.dan  MONT SAINT MICHEL – DVORCI LOARE.

Doručak. Polazak do jednog od najposjećenijih mesta Francuske, “čuda zapadnog sveta“ ostrva Mont Sen Mišel, poznatom po svom benediktinskom manastiru koji dominira ostrvom. Vizijom biskupa Auberta kojem se u snu ukazao arhanđel Mihajlo, započela je izgradnja jedinstvenog manstirskog kompleksa kojeg su već u 13.veku zvali „čudo“. Sagrađena na vrhu stene, imamo utisak da cela građevina lebdi i stremi ka nebu i da je podignuta božanskim nadahnućem, a pogled s terase-vidikovca otkriva da je ostrvo okruženo vodom za vreme plime, a peskom za vreme oseke. Ovo je mesto koje ostavlja dubok utisak na svakog posetioca! (Autobusom nije moguće doći do ostrva, već isključivo ili pešice šetnjom po nasipu ili shuttle autobusom). U popodnevnim satima polazak ka dvorcima Loare . Dolazak u večernjim satima u grad Tour(Tur). Smeštaj u hotel u Tour-u ili okolini. Grad Tour, rodno mesto Onore de Balzaka, je centar ovog područja uz reku Loaru. Poseta starom delu grada gde ćemo videti baziliku sagrađenu iznad groba sv.Martina i predahnuti na živopisnom trgu Place Plumereau sa kućama iz 15.veka i prijatnim restoranima. Noćenje.

3. dan  DVORCI LOARE – PARIZ

Doručak. Reka Loire – je najduža francuska reka, a na njenim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i letnje rezidencije. Poseta najlepšem dvorcu Loire-dvorac Chenonceau(Šenonso) koji su gradile žene. Dvorac je na pritoci Loare reci Šer i vezan je za romatičnu priču o ljubavi francuskog kralja Henrija II i Diane od Poitiersa. Prošetaćemo vrtovima Diane i Katarine Mediči i videti unutrašnje prostorije dvorca.  Poseta čarobnom gradiću Amboise čuvenomom po generacijama francuskih kraljeva koji su ovde odrastali i kao poslednje utočište najvećeg genija čovečanstva – Leonarda da Vincija.Nastavak putovanja do dvorca Chambord(Šambor),razgledanje najveceg dvorca Loare ( 440 prostorija). Njegova arhitektura je izuzetan spoj tradicionalnog francuskog i italijanskog stila. Dvorac je poznat po cuvenim stepenicama koje je konstruisao Leonardo de Vinci, mnogobrojnim kaminima i tornjevima.Po završetku razgleda polazak ka Parizu. Dolazak u kasnim večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan  PARIZ. Doručak. Napuštanje soba do 12h i Fakultativno odlazak na pešačku turu do Monmartra  ili slobodno vreme za individualne aktivnosti a u 14h polazak za panoramsko razgledanje grada autobusom: Jelisejska polja – Trijumfalna kapija – trg Konkord – crkva Sv.Madlene – muzej Luvr – Notre Dame – Latinska četvrt – Sorbona – Panteon – Luksemburški park – palata Invalida , Trokadero i oko 17h polazak ka aerodromu Šarl de Gol. polazak aviona za Beograd u 20.30h – let JU 315; dolazak u Beograd u   22:55h.

KRAJ PROGRAMA.

Cena aranžmana po osobi u 1/2 sobi

Datum polaska 23.03.2017 , cena 559 eur.

Rok za prijavu: 20 dana pre puta   

Minimalan broj putnika: 20

Cena uključuje:

  Avio karta

• prevoz autobusom visoke turističke klase prema programu

• smeštaj od ukupno 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*:

• 1 noćenje sa doručkom u Normandiji

• 1 noćenje sa doručkom u dolini Loire

• 1 noćenje sa doručkom u Parizu.

• ulaznice za : Mont St.Michel , 2 dvorca na Loire-i

• Panoramski razgled Pariza.

• razgledanja prema programu

• stručnog pratioca tokom putovanja

• pripremu, organizaciju i garanciju putovanja

Cena ne uključuje:

• aerodromska taksa od 120 eur (plačanje u agenciji) i boravišne takse (plačanje u hotelima)

• doplatu za jednokrevetnu sobu: 138 eur.

• ulaznice za muzeje i kulturno-istorijske spomenike

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove lične prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prevoz itd.)

• vožnju brodom po Seni u Parizu: 15 EUR (uplata na licu mesta)

• obavezno putno zdravstveno osiguranje

Francuska je država u zapadnoj Evropi  s 65 700 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i ostrva. Prekomorski posedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, kao i  ostrva poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom okeanu. Francuska je jedna od zemalja osnivača Evropske Unije i svojom teritorijom najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država sveta, a s 82 miliona turista godišnje i najposjećenija.


INTER HOTEL DE FRANCE 3*


10, Rue de la gare, 14000 CAEN :

Hotel ima pet spratova sa 47 soba a svaka od njih poseduje klimu, Sat TV, telefon, kupatilo i wifi je gratis a sef se može iznajmiti na recepciji gde se nalazi i bar koji radi do ponoći. Hotelski parking je besplatan a doručak se služi od 04h do 11h i po principu švedskog stola.


NTER HOTEL LE GARDEN 3*


2 Mail de la Papoterie , 37170 , Chambray-les-Tours :

Hotel se nalazi blizu Tour-a a na putu za dvorce i poseduje 51 sobu od kojih svaka ima klimu, TV, kupatilo , wifi gratis a isto tako poseduje i bar , terasu i veliki parking, Doručak je na principu švedskog stola..


GRAND HOTEL DU HAVRE 3*


18,Rue d’Amsterdam , 75009 , Paris

www.havrehotel.com

Hotel idealno lociran i poseduje 81 sobu, svaka ima TV, sef, direktnu telefonsku liniju, kupatila sa kadom/tus i fen za susenje kose a neke su klimatizovane. Idealan polozaj , na samo 100m od robnih kuca (Printemps i Galeries Lafayette), 250m od Opere Garnier, 400m od najveceg trga Konkord i Jelisejskih polja. Sve zajednicke prostorije (recepcija, 2 veca salona sa jednim barom, sala za dorucak , sala za konferencije) renovirane , modernizovane u 2007-oj a poslednje renoviranje soba je izvrseno 1998.Dorucak je po principu svedskog stola ali bez suhomesnatih proizvoda.


USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

– gotovinski – uplata avansa od najmanje 50 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 21 dan  pre polaska

– Na mesečene rate do polaska .

  kreditnim karticama, preko računa, kreditima poslovnih banaka .

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj  insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku  br. 228885, od 25.01.2016.  osiguravajuće kompanije Akcionarsko društvo za osiguranje Milenijum Osiguranje ado, Novi Beograd ul. Bulevar Mihajla Pupina br. 10L.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 24 SATA PO UPLATI AKONTACIJE

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana.

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu

ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE POTREBNO MINIMUM 20 PUTNIKA. U slučaju manjeg broja prijavljenih rok za otkazivanje je 5 dana pre putovanja.

Subagent – posrednik u putovanju JELEN TRAVEL.

Organizator putovanja RIVOLI TRAVEL COMPANY  ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja  RIVOLI TRAVEL COMPANY koji su sastavni deo ovog programA

molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje

PROGRAM PUTOVANJA br. 1 od 25.11.2016.