MILANO

MILANO

5 dana autobusom/ 2 noćenja

 

Milano je prestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Smatra se privrednim i modnim centrom, sa preko 1,5 miliona stanovnika. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svetski poznato zdanje opere Milanska skala, samo su deo izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog nasleđa grada. U svetu je ipak Milano najpoznatiji kao centar mode i dizajna, te je ljubiteljima kupovine i najnovijih trendova omiljena destinacija. Milano ima i veliki broj restorana i noćnih klubova, koji upotpunjuju doživljaj svakom posetiocu.

TERMINI:  09-13.03; 23-27.03;
13-17.04; 28.04-02.05; 18-22.05; 25-29.05.2017.

 

 1. DAN:  Polazak autobusom iz Beograda  (veliki parking preko puta Buvlje Pijace, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifasističke borbe u Bloku 42) u 17.00h osim za termin 15.02. kada je polazak u 16h.  Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora .
  2. DAN: Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
  3. DAN: MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE – MILANO
  Doručak.Slobodno dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove,  glavnog grada oblasti Ligurija i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara –outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.
  4. DAN:  MILANO – JEZERO KOMO
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji .Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru. U ranim popodnevnim časovima povratak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
  5. DAN: Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima na mesto polaska. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 89€
doplata za 1/1 sobu 40% od cene aranžmana

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
• 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom u Milanu , u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama
• usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
• obilazak Milana po programu putovanja
• troškove vođstva i organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• individualne  troškove
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju / po osobi
• fakultativne izlete i ulaznice:
– Đenova i outlet Seravalle – 35 €
– jezero Komo – 20 €
– vožnja brodom po jezeru Komo – 15 €
• međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)
OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL REX 3* http://www.hotelrexmilano.it/en

Hotel Rex je smešten u tihom delu Milana, na 10 minuta hoda od stanice metroa Korveto (Corvetto). Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, sef i mini-bar. Ovaj hotel je odlično povezan linijama gradskog prevoza: do Milanske katedrale stići ćete za 6 stanica vožnje metroom, a do trgovačke ulice Montenapoleone za 7 stanica. Stadion San Siro i Kongresni centar Milano udaljeni su 10 km.

HOTEL IH LORENTEGGIO  4*  http://ih-hotels.com/en/milano

Hotel IH Milano Lorenteggio nalazi se na svega 30 minuta vožnje tramvajem od centra Milana. Izložbeni prostor na kome se održava Expo 2015 udaljen je 20 minuta vožnje. Svaka soba ima TV sa satelitskim kanalima, izbor jastuka i sopstveno kupatilo.

HOTEL St. JOHN 4* http://www.hotelstjohn.it

Hotel St. John se nalazi u blizini metro stanice Sesto Marelli i  udaljen je 15 minuta metroom od Milanske katedrale. Svaka soba ima SAT TV, klima-uređaj i zasebno kupatilo sa kadom ili tušem.
Smeštaj je u navedenim ili nekom sličnom hotelu 3* ili 4* . Tačan naziv  hotela biće poznat 7 dana pred putovanje.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije do 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati Opšte uslove putovanja) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM: Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promene cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, cena izleta podložna je promeni.

NAPOMENE: Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Republike Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta ministara EU. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12 Opštih uslova putovanja organizatora. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela i tarifama prevoznika, kao i poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010,
izdao APR, Registar turizma, 29.01.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.